Stratégiai együttműködési megállapodást kötött
a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet. A közös cél a haltermékek népszerűsítése, valamint a halgazdálkodás és a halfeldolgozás fejlesztése. A magyarországi, fejenként 6-7 kilogrammos éves halfogyasztás messze elmarad az európai uniós 20-25 kilós átlagtól. Ezért fontos a fogyasztás ösztönzése, amihez jó eszköz lehet, hogy az élő hal és a halhús idén januártól az 5 százalékos áfakörbe tartozik – hangzott el az aláírási ceremónián. Fontosnak tartják továbbá, hogy a gazdálkodók és a feldolgozók számára rendelkezésre álljanak a szükséges támogatások, illetve az azok igénybevételét segítő kamarai szolgáltatások és a megfelelő szaktanácsadás. | VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.