Magyar gazdaság

Százmilliót hagytak veszni a fesztiválozók

A FestiPay nevű rendszer biztosítja a készpénzmentes fizetési lehetőséget, azonban sok fesztiválozó nem meríti ki a feltöltött keretet, s nem is intézkedik a visszaírásáról a helyszínen.

Tavaly több mint 104 millió forint bevétele származott a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek (Sziget) a kártyán maradó összegekből – olvasható a társaság 2018-as gazdasági beszámolójában. Ezt a tételt a FestiPay nevű rendszer generálta, amely egyebek mellett a Sziget Fesztiválon, a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon is biztosítja a készpénzmentes, integrált beléptetési-fizetési lehetőséget.

Fotó: Fülöp Norbert / VG

A FestiPay kifejezetten rendezvények fizetési megoldásaira specializálódott, és még 2015-ben alapította a Cardnet és a Sziget (az utóbbinak tavaly év végén 31,5 százalékos tulajdonosi részesedése volt). A fesztiválozók karszalagjukba (korábban kártyába) épített csip segítségével érintéssel tudják kifizetni a számlájukat. Az egyenleget

  • mobilapplikációról,
  • online átutalással
  • vagy a helyszínen készpénzzel
  • és bankkártyával lehet feltölteni.
  • Gyakori eset, hogy az előzetesen jóváírt keretet nem egészében meríti ki a tulajdonosa, s nem is intézkedik a visszaírásáról a helyszínen.

    A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

    Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. festipay kártya beszámoló 2018
    Kapcsolódó cikkek