Magyar gazdaság

Több mint 800 millió forint a beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek

Az MVM Csoport a gyermekek oktatását, gyógyítását és fejlődését támogatta az Élménynap keretében.

Az MVM Csoport vezetői idén tizenhárom intézmény, kórház és gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek adtak át támogatást a több mint egy évtizede megrendezett Élménynapon. Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. az elmúlt 12 évben összesen több mint 800 millió forinttal támogatta a gyermekek oktatását, gyógyítását és fejlődését az Élménynap keretében, illetve közel tízezer gyermeket látott vendégül ezen a „Legszebb napom” elnevezésű rendezvényen.

Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a „Legszebb napom” címet viselő Élménynap, amelynek célja, hogy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek. A két vállalat önkéntes dolgozói csapata által vendégül látott több mint nyolcszáz gyermek egész napos programokon, kreatív és tudásukat fejlesztő játékokon vehetett részt a Millenáris Parkban.

Fotó: Földi D. Attila

Az eseményen a két vállalat vezetői a gyermekek oktatását, nevelését és gyógyulását segítő alapítványoknak adtak át adományt. A csoport az elmúlt 12 évben már összesen több mint 800 millió forinttal támogatott jótékonysági szervezeteket, alapítványokat

– többek közt betegellátó eszközök pótlásában, speciális orvosi műszerek beszerzésében, épületfelújításban, illetve alaptevékenységük ellátásában. Ez alatt a bő évtized alatt az Élménynapokon összesen közel tízezer gyermeknek szerzett örömet az MVM különböző játékos programokkal.

„Társadalmi felelősségvállalásunk alappillérének tekintjük a jövő generációk támogatását. Büszkék vagyunk rá, hogy segíthetjük a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok fejlődését, gyógyulását.

– mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ebben az évben

  • a Gyermekleukémia Alapítvány,
  • a Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány (Bolyai Gyermekotthoni Központ),
  • a „Nem maradsz egyedül” Alapítvány (Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon),
  • a Miklós Téri Gyermekekért Alapítvány (Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon),
  • a Zsótér Pál Alapítvány (Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, EGYMI),
  • a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület,
  • az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ,
  • a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány,
  • a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány,
  • az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa,
  • a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány,
  • a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány,
  • illetve a Bethesda Kórház Alapítvány vehette át a támogatást.
  • „A rászoruló gyermekek gyógyításában, fejlesztő oktatásában, felzárkóztatásában és szociális ellátásában kiemelkedő munkát végző intézmények támogatásán túl az Élménynap a legnagyobb dolgozókat érintő önkéntes megmozdulás az MVM Csoportban. Minden évben 100 kollégánk örömmel vállalja, hogy segíti a gyermekek önfeledt szórakozását ezen a rendezvényen.” – tette hozzá Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

    Az Élménynap idén a tengerek világát mutatta be a résztvevőknek. Az eseményen 800 gyermek a 100 fős, az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. dolgozóiból álló önkéntes csapat segítségével ismerhette meg a víz alatti világ titkait, a tengeri állatokat. A gyermekek egy kalandos utazás során járhatták be a képzeletbeli szigeteket, ahol nemcsak tudásukat fejleszthették, hiszen koncertek, kézművesfoglalkozások és számos egyéb program várta őket.

    MVM Partner Zrt. Legszebb napom MVM Zrt. Élménynap MVM Csoport
    Kapcsolódó cikkek