Magyar gazdaság

Tovább írják a rekordokat

Töretlenül nő a budapesti fürdők forgalma, ráadásul az első három negyedév 12 százalékos vendégszám-emelkedését is megfejelte az október, amikor húsz százalékkal több napijegyet adtak el, mint egy éve.

Mintegy 12 százalékkal több, csaknem 3,9 millió vendéget fogadtak a budapesti fürdők és strandok az első három negyedévben. Az újonnan nyitott egységeknek köszönhetően 19 százalékkal növelték bevételeiket a tavalyi, rekordokat elérő bázishoz képest is a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) intézményei, több mint 14 milliárd forint bevételt értek el – válaszolt a Világgazdaság kérdésére a BGYH értékesítési és marketingigazgatója, Czinege Szilvia. Tájékoztatása szerint az első kilenc hónapban a vendégek száma kimutathatóan 341 ezerrel nőtt a fürdőfelújítások révén, amelyekre a vállalat az elmúlt öt évben 13,6 milliárdot költött folyó áron, és további hárommilliárdot szán jövőre, amikor felújítja a Király fürdőt.

A jövő évi tervekben szerepel a Király fürdő hárommilliárd forintos felújítása
Fotó: Kiralyfurdo.hu

Kimagasló eredményt ért el a nyár közepére elkészült Pesterzsébeti fürdő, és nagyon jól sikerült a piaci bevezetése, mindössze két és fél hónap alatt csaknem 80 ezer vendég kereste fel. Ugyancsak remekel a tavaly már egész évben üzemelő, kibővült csillaghegyi strand és fürdő, amelyet az idén csaknem 200 ezren kerestek fel, vagyis négyszer annyian, mint a tavalyi azonos időszakban. A pesterzsébeti létesítmény gyógyfürdő-minősítést szerzett, akárcsak a korszerűsített és a nagyközönség számára ismét megnyitott Dagály, amelynek azonban elnyújtottabban, a nyár végére futott fel a forgalma, amikor ott is elindultak az OEP által támogatott kezelések – közölte Czinege Szilvia.

A történelmi műemlék egységek közül változatlanul a Széchenyi fürdő a leglátogatottabb, és az utóbbi évek rendkívüli növekedése után is tovább nő a népszerűsége: a turisták által is kedvelt városligeti létesítmény forgalma az idén január és szeptember között több mint 9 százalékkal nőtt.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

fürdők Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Kapcsolódó cikkek