BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar startuppal állt össze az Apple

Háromszor lett kiemelt applikáció a magyarok fejlesztette alkalmazás.

Internet nélkül, akár utazás közben, gyorsan és egyszerűen lehet térbeli modelleket készíteni a Shapr3D alkalmazással, amely – a magyar fejlesztésű megoldások között elsőként – zsinórban háromszor lett kiemelt applikáció az Apple Keynote-on – olvasható a Shapr3D közleményében.

https://www.youtube.com/watch?v=YMBnWLqxrKk#action=share

Az alkalmazást olyannyira becsben tartja az Apple, hogy negyedik generációs táblagépjeinek reklámjában is bemutatja, ami nem véletlen:

a jelentős hardverfrissítés és a megújult hátlapi kamerák mellett ugyanis az iPad Pro egy térbeli lézeres érzékelésre alkalmas LiDAR szenzort is kapott, amely új lehetőségeket nyit a felhasználók előtt a kiterjesztett valóság és a térbeli modellezés területén.

– írja a magyar startup.

Apple
Fotó: AFP

Bár a világ 185 országában élő felhasználók több százezres táborából sokan vannak, akik hobbi szinten vagy kevés tapasztalattal szeretnének térbeli modelleket készíteni, az alkalmazás kompatibilis a meghatározó tervező (CAD) programokkal. Ennek oka, hogy azoknak a mérnököknek, tervezőknek és építészeknek is utánozhatatlan modellezési élményt nyújtson, akik szakmájukból adódóan, hivatásszerűen foglalkoznak 3D tervezéssel.

A CAD-rendszerbe közvetlenül integrált LiDAR szenzorral létrejött, egyedi hardverkombináció merőben új munkafolyamatokat eredményez, megkönnyíti és felgyorsítja a tervezést

– mondta Csanády István, a Shapr3D vezérigazgatója. Hozzátette: „a jelenleg demo verzióban működő fejlesztés a tervek szerint év végére lehet teljes egészében elérhető funkció”.

Eddig 7,5 millió dollár külföldi befektetés érkezett a Shapr3D-be, amely 2019-ben megötszörözte piaci értékét, miközben hozzákezdett az applikáció Windows alapon történő fejlesztéséhez is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.