Magyar gazdaság

Újjászületik a magyar vasúti járműgyártás

A TMH Hungary Invest Zrt. megvásárolta a Dunakeszi Járműjavító 90 százalékát a magyar államtól és a MÁV Zrt-től.

Lezárult a Dunakeszi Járműjavító értékesítése, miután

a TMH Hungary Invest Zrt. megvásárolta a cég 90 százalékát a magyar államtól és a MÁV Zrt-től, ezzel a magyar vasúti járműjavítás történetének eddigi legnagyobb vállalkozásaként hatszáznyolcvan vasúti személykocsi gyártása kezdődhet meg a Dunakeszi Járműjavítóban

- jelentették be a vállalat új tulajdonosai az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben.

Az új tulajdonos, a TMH Hungary Invest Zrt. – amelyet TMH csoporthoz tartozó TMH International AG, valamint a Magyar Vagon Zrt. hozott létre – Dunakeszire hozza az egymilliárd euró – mintegy 350 milliárd forint – értékű, 1300 vasúti személykocsiról szóló megrendelés nagyobbik részét: az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaságnak gyártanak majd 680 vasúti személykocsit a magyar üzemben.

Fotó: MÁV

A közleményben kiemelték:

a magyar ipar történetének egyik legnagyobb exportprojektje révén több száz új, magas hozzáadott értéket előállító munkahely jön létre.

A TMH International a TMH Csoport – „Transmashholding” – a legnagyobb oroszországi és FÁK-ban működő vasútijármű-gyártó és karbantartó vállalat tagja.

A Magyar Vagon Zrt. (MA-VAG) egy ipar- és vasútfejlesztési projektekre és vasútipari folyamatokra, valamint befektetők szervezésére és koordinálására specializálódott budapesti székhelyű, magyar befektető vállalat.

Dunakeszi Járműjavító TMH Hungary Invest Zrt.
Kapcsolódó cikkek