Magyar gazdaság

Folytatódik a startup szektor támogatása

A Startup Factory felhívására szeptember közepéig lehet pályázni.

Folytatódik a startup szektor támogatása: a Startup Factory felhívására szeptember közepéig lehet pályázni, és arra készülnek, hogy a következő években megemelik a keretet, illetve újabb lehetőségeket indíthatnak – erről beszélt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! és az M1 péntek reggeli műsorában.

Birkner Zoltán elmondta: a startupokat felkaroló inkubátorok szakértői tevékenységének és mentorálási szolgáltatásának támogatására meghirdetett kétmilliárd forint keretösszegű Startup Factory felhívásra az is jelentkezhet, aki már nyert korábban hasonló pályázaton.

Fotó: Shutterstock

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával meghirdetett felhívásban pályázatonként 150-300 millió forint támogatás nyerhető.

Kiemelte: a lényeg, hogy a kockázatot nem az egyénnek vagy a csoportnak kell vállalni, hanem azt megosztják az inkubátortközponttal.

Az NFKIH elnöke azt is elmondta, hogy nem csak a pénz oldaláról, hanem a kapcsolati oldalon is segít a pályázat. Ugyanis, ha valaki a termelésben odáig jut, hogy már van kész prototípusa, azt az területéről még egy állami szereplő, a HEPA (Hungarian Export Promotion Agency) Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. is segíti.

támogatás startup szektor NFKIH
Kapcsolódó cikkek