Magyar gazdaság

Biczók András elnök-vezérigazgatóként vezeti tovább a MAVIR ZRt.-t

A döntés a hatékonyabb vállalatirányítási struktúra kialakítását célozza, és megfelel a hazai és nemzetközi energiaipari gyakorlatnak.

A MAVIR ZRt. Felügyelőbizottsága március 11-én, határozatlan időre az Igazgatóság elnökévé választotta Biczók Andrást, a társaság vezérigazgatóját, aki így elnök-vezérigazgatóként folytatja munkáját.

A döntés a hatékonyabb vállalatirányítási struktúra kialakítását célozza, és megfelel a hazai és nemzetközi energiaipari gyakorlatnak.

Biczók András 2019 júliusától vezeti a MAVIR ZRt.-t vezérigazgatóként. Ezt megelőzően hosszú ideig a gáziparban dolgozott különböző vezető beosztásokban, közvetlenül a MAVIR-ba érkezése előtt, az MMBF Földgáztároló Zrt. elnök-vezérigazgatójaként. Tanulmányait Németországban, az Universität Hannover közgazdasági szakán végezte.

Fotó: MAVIR

Rendkívül fontosnak tartom, hogy egy korszerű nagyvállalati működés megteremtésével alkalmassá tegyük a MAVIR-t a rendkívül gyorsan változó energiaipari környezethez való alkalmazkodásra. Ehhez nagyobb rugalmasságra és a stakeholderekkel való szorosabb együttműködésre van szükség. A most elkészült új öt éves stratégiánknak is ez a fókusza.

–emelte ki Biczók András.

Az elnöki és vezérigazgatói poszt összevonása is a rugalmasabb, hatékonyabb működés irányába mutat, miközben a Felügyelőbizottság változatlanul meg tudja jeleníteni a tulajdonosi érdekeket. A világ számos jelentős energiaipari vállalata választja ezt a működési modellt, ezzel is erősítve az igazgatóság közvetlen befolyását a társaság operatív működésére.

Mavir vezérigazgató elnök Biczók András
Kapcsolódó cikkek