A tervek szerint egy 26 hektáros területen újabb filmstúdió-komplexumot építenének Magyarországon. A filmstúdió zöld területen, Budakalász határában, a Lupa-tó mellett, az Omszki-tó és a Duna-part közelében épülne. Amerikai partnerekkel, elsősorban amerikai filmeket gyártanának itt. A beruházó a Market Asset Managament Zrt.; az önkormányzat júliusban dönthet a terv támogatásáról – írta meg a Napi.hu.

 

A portál szerint 

 

a Walt Disney, a Netflix és a Marvel producerei mutatnak érdeklődést a tervezett filmstúdió iránt, elsősorban amerikai produkciókat készítenének itt.

 

A város vezetését még áprilisban keresték meg a tervekkel, 

 

a területen két, 2500 négyzetméteres épületegyüttest építenének, 4-4 stúdióval, kiszolgáló épületekkel (irodák, raktárak, műhelyek és étterem).

Fotó: Pixabay (illusztráció)

 

A filmstúdió évente kb. 200 millió forintot fizetne be az önkormányzat kasszájába iparűzési, telek- és építményadóként. 

 

A Market egyszeri 100-120 millió forintot fizetne azért, hogy az önkormányzat építési jogokkal ruházza fel a jelenlegi szántóterületet.

 

A polgármester kabinetfőnöke, Péterffy Gábor a portálnak azt mondta, a beruházásról, a koncepciótervről és a készülő telepítési tanulmánytervről néhány napon belül kikérik a budakalásziak véleményét, döntés pedig júliusban várható az ügyben.