Magyar gazdaság

Csipes Tamara lapátolta össze a legtöbb olimpiai jutalmat

Összesen 2,39 milliárd forintnyi olimpiai jutalmat fizet ki az állam a tokiói remek eredményekért.

Az elmúlt negyed évszázad legsikeresebb olimpiáján van túl Magyarország, Tokióban 20 érmet szereztek sportolóink, hat aranyat, hét ezüstöt és hét bronzot. Az eredmények után – az első nyolc helyezettet számítva – kiemelt jutalmat kapnak a magyar államtól a sportolók. A legtöbbet értelemszerűen az aranyéremért, 50 millió forintot, a második helyért 35,7 millió forintot, a harmadikért 28,5 millió forintot, de még a 8. helyezett is kap 2,8 millió forintot.

Összesen így a tokiói olimpia után 2,39 milliárd forintot fizet ki az állam

– derült ki a Blikk összesítéséből.

Érdekesség, de a 2016-os riói játékok után 1,681 milliárd forint jutalmat fizettek ki, így jelentősen megugrott azóta mind a kifizetett jutalmak mértéke, például a sikeres csapatsportágaknak köszönhetően, de az érmek száma is.

Fotó: Kovács Tamás / MTI
  • A legtöbb jutalmat egyébként Csipes Tamara gyűjtötte össze, a kajakozó remek teljesítménye után – négyesben arany-, egyéniben ezüstérem, párosban negyedik hely – 107,2 millió forintot lapátolt össze.
  • Őt követi az úszó Milák Kristóf (arany, ezüst, 5. hely) és Kozák Danuta kajakos (arany, bronz, 4. hely), mindketten 100-100 millióval.
jutalom olimpia aranyérem Csipes Tamara
Kapcsolódó cikkek