A Financial Times minden szeptemberben kiadja a világ 100 legjobb menedzsmentképzését listázó rangsorát. Ezen 12 éve folyamatosan szerepel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés mesterszakja, az idén a rangsor 91. helyén végzett. 

Fotó: Faludi Imre

Ez a rangsor is mutatja, hogy a Corvinus nemzetközileg is versenyképes magyar egyetem. Az a célunk, hogy 2030-ra a Budapesti Corvinus Egyetem képezze Magyarország és Közép-Európa felelős gazdasági és társadalmi elitjét 

– mondta Takáts Előd, a felsőoktatási intézmény rektora. A világ top 100 menedzsmentképzése között mindössze öt kelet-közép-európai program szerepel, köztük egyetlen magyarországiként a Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés mesterszakja. 

A Financial Times ár-érték arány tekintetében is rangsorolta a képzéseket, ebből a szempontból az idén a 22. helyen végzett a Corvinus. A rangsor arra is kitér, hogy a Corvinus programján végzettek 91 százaléka három hónapon belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint a Corvinuson vezetés és szervezés mesterképzésen diplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 628 ezer forint, ami 11 százalékkal magasabb az ugyanezt a más hazai egyetemen elvégzettek átlagfizetésénél. Ráadásul a corvinusos hallgatók a diplomájuk értékét még egy CEMS (The Global Alliance in Management Education) képzéssel is növelhetik. A CEMS két féléves, külföldi egyetemi félévet és szakmai gyakorlatot is tartalmazó képzés, amely Magyarországon csak a Corvinuson érhető el.

A mesterszakot idén elkezdő hallgatók pedig még az eddiginél is értékesebb diplomával léphetnek majd ki a munkaerőpiacra. A Corvinus szakmegújítási programja keretében ugyanis idén szeptembertől a vezetés és szervezés mesterszak is megújult formában és tartalommal indul el.  Munkáltatói, végzett és jelenlegi hallgatói visszajelzések alapján modernizálta az egyetem a képzés tartalmát, felépítését, módszertanát és a legfontosabb kimeneti kompetenciákat. A megújult vezetés és szervezés szakon elsajátítható vezetői szemlélet így már a közép- és felső vezetői pozíciók későbbi betöltését is megalapozza.