Elképesztő luxuskocsikról adott közzé képeket Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárcavezető ugyanakkor nem állt be kereskedőnek, mindössze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverésére hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán.

Varga közleménye szerint hamarosan olyan Lamborghini, Bentley és Porsche kocsik kerülnek kalapács alá, amelyeknek tulajdonosai több milliárd forintnyi áfát csaltak el.

„A gazdaságfehérítő intézkedésekkel az elmúlt években több mint 2000 milliárd forint többletbevételhez jutott a költségvetés. Ahogyan a gazdaságfehérítésből származó bevételeket, úgy az árverésekből befolyó összegeket is további adócsökkentésekre fordítjuk” – írta posztjában Varga Mihály.

Az ÁSZ elemzőinek összegzése szerint a bevezetett gazdaságfehérítő intézkedések 2014–2018 között mintegy 1400 milliárd forint többletbevételt eredményeztek a költségvetés számára, de emellett egyszerűsödött Magyarország adórendszere, csökkent az adóadminisztráció és javult az adóellenőrzések hatékonysága is. Mindezek alapján eredményesek voltak az adózás területén bevezetett digitalizációs fejlesztések.