Rodger Bakernek teljesen igaza van, amikor azt írja, hogy elkezdődött a verseny az új energiaforrásokért. Valójában ez része az emberi történelemben mindig is jelen lévő nagyhatalmi versenynek

írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján Matolcsy György, az MNB elnöke, válaszként a The Geopolitics of Climate Change: The Race for New Energy (A klímaváltozás geopolitikája: verseny az új energiaforrásokért) című cikkre.


„Az energiaverseny egyben része az emberi tevékenység széles körű elektromosításának is, ami pedig Edison és Tesla kora, és Detroit első elektromos autóbuszai óta folyik. Az emberi kommunikáció elektromosítását az internet megjelenése gyorsította fel” – írta Matolcsy, hozzátéve: az elektromos járművek nemsokára világszerte elterjednek, a folyamat része lesz az emberi agy elektromosítása is a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság révén.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTi / MTI

A környezetünk elektromosítása az „okos városok” révén átalakítja majd a munkát, az oktatást, a szabadidős tevékenységeket, valamint a szórakozást, mutat rá a jegybankelnök, hozzátéve: a hibrid rendszerekre való átállás minden emberi tevékenységet átformál majd.