Az ünnepek közeledtével Intődy Gábort, a Magyar Édesség­gyártók Szövetségének főtitkárát kérdezte a Magyar Nemzet a várható forgalomról, aki elmondta, hogy a várakozások szerint az idén mintegy nyolcmillió csokoládéfigurát és 3500 tonna szaloncukrot visznek haza a magyar boltokból.

A szerdai újságban megjelent írás szerint Intődy elmondta, hogy az elmúlt években a minőség irányába terelődött a forgalom, sokan inkább kevesebb, de jobb minőségű desszertet választanak a karácsonyi időszakban. A választék nagyon széles, a gyártók egész évben készülnek a szezonra, s idén is számos újdonság jelenik meg a piacon.

Fotó: Shutterstock

A kínálatban így megtalálhatóak lesznek az organikus, a bio és a vegán termékek is, melyek száma dinamikusan emelkedik. Ennek ellenére a legtöbben így is a hagyományos ízekhez ragaszkodnak. A szövetség által készített felmérés arról tanúskodik, hogy a magyarok többsége még mindig a zselés szaloncukor mellett teszi le a voksát.

Az árakban enyhe emelkedésre számíthatnak idén a vásárlók, az alapanyag mellett ugyanis szinte minden termelési tényező ára nőtt, a drágulást pedig egyetlen gyártó sem tudja lenyelni. A szövetség főtitkára szerint mindazonáltal az elmúlt hónapokban tapasztalt árrobbanás hatása jelentősebb mértékben csak jövőre mutatkozik majd meg az édességek piacán.