A nagyvárosok tágabb vonzáskörzetére is kiterjed a így további házvásárlók jelentkezhetnek a támogatásért – közölte pénteken a Duna House. 

Az ingatlanközvetítő elsősorban azért számít újabb igénylésekre, mert az agglomerációba eső települések népszerűsége – a helyenkénti drasztikus négyzetméterárak ellenére – országszerte megugrott.

Fotó: Kovács Attila

A falusi az 5000 lakosnál kisebb helységek több mint 93 százalékában érhető el, ami az ingatlantranzakciók 10-15 százalékát érintheti – tették hozzá.

Budapesttől legalább 50 kilométerre lehet ilyen településeket találni, ami legalább 1 órás ingázást jelenthet naponta a Duna House szerint. Ennek ellenére – mint írták – a program végéig, 

2022 júliusáig még legalább közel 55 milliárd forintnyi támogatás érkezik a kistelepülések ingatlanpiacára. 

A járványhelyzet miatt egyre többen hajlandók egyre távolabb költözni a nagyvárosoktól a 10-20 százalékos áremelkedés ellenére is – indokolták az előrejelzésüket. 

A falusi csok 2022 júliusáig még biztosan igényelhető – közölte nemrég a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár hozzátette, a támogatást mindenki megkapja, aki sikeres kérelmet nyújt be.