BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevezetik a Polyduct részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére

Az 1992-ben alapított társaság rotációs műanyagöntéssel foglalkozik.

Bevezetik a Polyduct Nyrt. törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacára, először december 21-én kereskednek a papírral — közölte a BÉT a honlapján.

Korábbi közlés szerint a nádudvari székhelyű Polyduct Műanyagipari Zrt. 102 540 darab, egyenként 1000 forint névértékű, 102 540 000 forint össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét 2021. december 15-én vette fel értékpapírlistájára és regisztrálta az Xtend piacára a BÉT. 

A tőzsdei bevezetési szabályok alapján a társaság működési formájának nyilvános részvénytársasággá változtatása után nyílt lehetőség az első kereskedési nap kijelölésére. A tőzsde honlapján közzétett információs dokumentum szerint a társaság nettó árbevétele a 2019. évi 2,9 milliárd forint után 2020-ban 2,08 milliárd forint volt. 

Sümegi János divízióvezetőFotó: polyduct.hu

 

A 2019-es árbevétel 89 százaléka, a 2020-as árbevétel 86 százaléka belföldi értékesítésből származott.

A 2020-as üzleti évben a foglalkoztatottak átlagos létszáma 95 volt. A társaság 1992-ben alakult, alaptevékenysége a rotációs műanyagöntés, a technológiának köszönhetően képesek nagy kiterjedésű és súlyú, gazdag formavilágú műanyag üreges testek kis és közepes sorozatú szériagyártására. A műanyag termékek gyártásához szükséges szerszámot, öntőformát maguk tervezik, gyártják.

Kereskedelmi tevékenységüket három üzletágban végzik, a víziparban (ivóvízhálózat és szennyvízkezelési rendszerek), az urbanizáció (hulladékgyűjtő edények, játszótéri eszközök, streetfitness eszközök, közterületi bútorzat, forgalomtechnikai eszközök) és az ipari kooperáció területén (műszaki fejlesztés, bérgyártás ipari vállalatoknak) működnek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.