Az előkészületi munkálatokkal elrajtolt a majdani világrekorder gyalogoshíd kivitelezése Sátoraljaújhelyen. A Nemzeti Összetartozás Hídjának építése a tereprendezéssel kezdődött, és a tervek szerint 2023-ban már át lehet majd sétálni a kategóriájában egyedülálló, 700 méter hosszú építményen – ígérik a beruházók.

A Turizmus.comnak a város polgármestere,  Szamosvölgyi Péter elmondta, hogy a közbeszerzés lezajlott, megvan a kivitelező, és átadták a munkaterületet a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet 80 méter magasan összekötő, a középső részén üvegpadlóval készülő híd építőinek. A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amely 2024-ig közel 150 milliárd forint forrást biztosít az infrastruktúra, a turisztikai szolgáltatások és a települési szintű fejlesztések megvalósítására – írta a szakportál.

Az új gyalogoshíd később a Zemplén Kalandpark része lesz, teljes egészében önkormányzati projekt, a város vállalta a fenntartását is. Ez Tokaj számára a munkahelyteremtés és a népességmegtartás miatt is fontos ügy.