Magyarország

A Központi Statisztikai Hivatal ma teszi közzé a keresetek januári alakulásáról szóló gyorsjelentését. A bruttó átlagkereset az egy évvel korábbihoz képest és az előző havi 10,2 százalékos ugrás után 9,8 százalékkal, 492 800 forintra nőtt 2021 decemberében, ami hét hónapja a legnagyobb növekedésnek felelt meg. A bérek növekedésének dinamikája úgy a közszférában (8,2 százalék), mint a versenyszférában (8,4 százalék) lassult.

Anglia

A Bank of England (BOE) elnöke, Andrew Bailey ma fel fog szólalni. A rövid távú kamatlábakat szabályozó BOE Monetáris Politikai Bizottságának (MPC) vezetőjeként Bailey-nek nagy befolyása van a font sterling értékére, ezért a befektetők kiemelten figyelik megszólalásait. Megjegyzései rövid távú pozitív vagy negatív trendet indíthatnak el.

Izrael

Ma teszik közzé a foglalkoztatás negyedéves alakulását Izraelben. Az előző negyedévben a munkanélküliségi ráta 3,9 százalék volt.

Brazília 

A brazil központi bank közzéteszi a Focus Market Report jelentését, amelyet több mint 130 banktól, brókertől és alapkezelőtől gyűjt és a heti átlagos piaci várakozásokat tartalmazza a következő hónapra, illetve az éves inflációra és kamatlábra vonatkozóan. Emellett várakozásokat közöl a reál-GDP növekedésére, a nettó államadósságra és az ipari termelés növekedésére vonatkozóan.