A 100 százalékban magyar tulajdonú WHC csoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Az 1990-ben, Zalaegerszegen alapított cég már tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat. Az akvizíciónak köszönhetően a magyar vállalat Közép-Európában mintegy 6500 főt kölcsönzött, és 500 belsős munkavállalóval rendelkezik.

Hazai tevékenysége mellett a csoport aktívan építi külpiaci jelenlétét is, így a tizenegy magyar kirendeltség mellett már Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is működtet saját leányvállalatot, helyi kirendeltségeket. 

A mostani nemzetközi akvizíciónak köszönhetően a WHC további öt országban: Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is piacra lép. 

Magyarországon a gazdasági növekedéshez hasonlóan rekordokat dönt a foglalkoztatás

– jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszer. A kormány azon dolgozik, hogy minél többen találják meg számításukat a hazai munkaerőpiacon. Hozzátette: a minisztérium és a cég közös munkacsoportja rendszeresen egyeztet a foglalkoztatási helyzet javítását szolgáló lehetőségekről. 

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A magyar tulajdonú vállalkozás nemzetközi terjeszkedése, a multivá válása nyomán naprakész információkkal bír, reális képet alkothat a régiós folyamatok alakulásáról 

– tette hozzá a tárcavezető.

A Heads Adriatic többségi tulajdonrészének megvásárlása hatalmas mérföldkő a WHC csoport életében – ismerte el Berta Péter, a WHC csoport ügyvezetője a tranzakció kapcsán. A projekttel egyszerre öt új régiós piacra lépnek be, így nagyobb eséllyel tudnak részt venni nemzetközi tendereken, illetve még szélesebb körben tudják kiszolgálni a nemzetközi partnereket. 

A WHC csoport és a Heads Adriatic tevékenységi köre szinte teljes mértékben megegyezik. Mindkét vállalat elsősorban a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés terén nyújt szolgáltatásokat, emellett a diákszövetkezet, HR outsourcing és bérszámfejtés tartozik tevékenységeik közé. A 20 éve alapított Heads Adriatic az Adria régió hat országában van jelen, melyekben összesen 15 irodát működtet. 

A vállalat éves árbevétele legutóbb 55 millió eurót tett ki.

„A Heads Adriatic hosszú ideje meghatározó piaci szereplő az Adria régióban. Egy jól bevezetett márka, kedvelt és megbízható partner a térség vállalatai körében. A WHC csoport által megvalósított akvizíció hatalmas lehetőség mindkét cég számára, hiszen így egyesíteni tudjuk erőforrásainkat és kölcsönösen tudjuk biztosítani egymásnak a hozzáférést egymás piacaihoz. Emellett rengeteget jelent majd a know how és tapasztalatcsere, illetve mind a WHC, mind a Heads Adriatic kollégái számára izgalmas és kihívást jelentő nemzetközi karrierlehetőséget tudunk biztosítani” – tájékoztatott  Marko Kolenc, a Heads Adriatic ügyvezető igazgatója.