Egyre többen tervezik nyaralási, pihenési úti céljaikat kerékpárutak vagy gasztronómiai célpontok környékére. Az Így főz a Balaton című könyv összeköti ezt a kettőt, és még érdekes látnivalókat is ajánl, ahol érdemes lefékeznünk a bringát – mutatta be az új kiadványt a Figyelő cikke.

Gyönyörű, hívogató képekkel sarkall azonnali indulásra a Csodás Magyarország kiadványa. Egyrészt kerékpáros túraútvonalakat ajánl, de arról is gondoskodik, hogy megismerjük a régió változatos ízeit – mégpedig a helyi étterem-tulajdonosok élettörténetén, filozófiáján keresztül. Szintén bemutatja a környékbeli termelőket, akik az éttermesekkel együttműködve gondoskodnak arról, hogy helyben termett, tenyésztett alapanyagokból készülhessenek az elénk kerülő fogások.

Így főz a Balaton
Fotó: Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány

A Balaton már régóta nem csupán a nyári szezonban várja vendégeit, ahogy ezek a szakemberek is igyekeznek mind a négy évszakban működtetni a vendéglátóhelyeket.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal együttműködésben készült, magyar és angol nyelven is megjelent könyv a kulináris kalandokon kívül útikalauzként is funkcionál.

Tippeket, háttértudást ad az útba eső látnivalókhoz, geológiai vagy természeti különlegességhez, izgalmas és fontos épületekhez, amelyek két keréken is megközelíthetők. Beszámozott megállókat és jól felépített tanácsokat kapunk, hol csatlakozzunk rá vagy éppen hol térjünk le a balatoni bringakörútról. A könyvet persze napközben nem kell a hátizsákban cipelnünk, mert egy QR-kóddal ellátott térkép is jár hozzá, amit beolvasva a telefonunkba, máris útnak indulhatunk.