A megújuló Blaha Lujza tér közelében, a pesti bulinegyedben, a VII. kerületi Nagy Diófa utcában építette fel legújabb lakóházát Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A Grand’Or hatemeletes épületében összesen 107, változatos kialakítású, funkcionálisan jól berendezhető otthon kapott helyet. 

Az egyedi építészeti megoldásokat felvonultató épület egyik különlegessége, hogy a tágas, zöld belső kertnek és az átgondolt terveknek köszönhetően olyan nyugalom és térérzet várja a lakókat, mintha nem is a pesti Soho közepéről lenne szó. 

Fotó: Dimény András

A lakások átadása lassan a végéhez közeledik, illetve már csak egyetlen otthon vár vevőre. Az épület alatt háromszintes mélygarázs kapott helyet, összesen 124 parkolóval és elektromosautó-töltőkkel.

Az, hogy egy kivétellel mindegyik lakás elkelt, azt bizonyítja, hogy a Grand’Or különleges lokációja és koncepciója meggyőzőnek bizonyult mind a belvárosi otthont keresők, mind az ingatlanjukat rövid vagy hosszú távú kiadás révén hasznosítani vágyók számára. A lakásárak és a bérleti díjak növekedése láttán egyértelmű, hogy jó befektetési döntést hozott, aki itt vásárolt ingatlant– mondta Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

Fotó: Dimény András

Az első emeleten öt irodát is kialakítottak, így a lakóház homlokzata az utca felé hibrid funkciót takar, ezért a LAB5 architects építésziroda egy olyan kortárs homlokzatot tervezett, amely úgy illeszkedik a kerületre jellemző eklektikus házak merev tagolásához, hogy közben – a környező bulinegyedhez híven –  a környezetében értelmezhető marad. 

Az utcai homlokzaton elemes ragasztott téglaburkolat készült, az ebből kontrasztosan kiugró sárgarézszínű nyílászáró-keretezések mintája a belső udvarokra néző erkélyek üvegelemein köszön vissza. Az elegáns, növényekkel beültetett belső udvar mellett tovább növeli a belvárosban szokatlan térérzetet, hogy a szomszédos telken is tágas zöld kert található.

Fotó: Dimény András

 A Nagy Diófa utca környéke a budapesti egyik legizgalmasabb, legfrekventáltabb része, amely a belváros összes előnyét magában hordozza: remek közösségi közlekedési ellátottság és minden igényt kielégítő szolgáltatási környezet jellemzi. Ez a negyed Budapest számos kiemelt látnivalójától és a legismertebb belvárosi szórakozóhelyektől, éttermektől is csupán sétatávolságra található.