Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter utazott azon a honvédségi repülőgépen, amely Moszkvába tartott – erősítette meg Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, miután az Index észrevette, hogy az orosz fővárosban járt a Magyar Honvédség egyik repülője, amely rendszeresen szállítja a kormány tagjait.

A tárcavezető annyit árult el az utazás céljáról, hogy folyamatosan tárgyal a kabinet a földgázkészletek további növeléséről, ez ügyben járt a magyar gazdaságfejlesztési miniszter is Moszkvában.

Fotó: Vémi Zoltán

Nem ez az első eset, hogy az egyik kormánytag energetikai kérdésekről tárgyalni váratlanul Oroszországba utazik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 21-én látogatott az orosz fővárosba, ahol bejelentette, hogy a magyar kormány a hosszú távú gázszerződés lekötött mennyiségén felül további mintegy 700 millió köbméternyi földgáz vásárlásáról szeretne megegyezni az orosz féllel. 

A kormányinfón Gulyás Gergely azt is közölte, hogy folyamatosan zajlik a hazai tárolók feltöltése, az eddig betárolt földgáz mennyisége 3,8 milliárd köbméter, ami az ország ellátásához 76 téli napra elegendő, ezzel gáztárolók töltöttsége 60,6 százalékon áll.