Szeptember 22-én csütörtökön lesz idén is az autómentes nap az európai mobilitási hét keretében – jelentette be Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

Ezúttal azonban egy új akciót vezetünk be az autómentes nap alkalmából: ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start-, Volánbusz-, GYSEV-, MÁV-HÉV-jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén a nap végéig

– jelentette be az örömhírt a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára.

A bejelentés szerint a kedvezmény kiterjed a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira is, bármelyikre váltott helyközi jegy csütörtökön egész nap az egész ország összes helyközi járatára érvényes.

Azt az államtitkár is kiemelte, hogy a gyorsvonati pótjegyet nem, de az InterCity-pótjegyet, a helyjegyet, valamint a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy egyébként nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap.

A száz kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak négy órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatók lesznek a nap végéig országosan. A jegyek másodosztályon érvényesek, az első osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, amelyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.