Az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, a legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik oldalaikat a csalók. Azt írták: több bejelentés is érkezett az MKB Bankhoz, amelyek szerint ügyfeleik a Google keresőjéből adathalász linkre kattintottak.

A bank szakemberei ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek sohasem a böngészőben keressenek rá az internetbank oldalára, hanem mindig a hivatalos honlapról – az MKB Bank esetében a www.mkb.hu oldalról – nyissák meg az online bankoláshoz használt felületet.

Azt is kérték, hogy ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és ha bankjuknál nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, illetve az nem .hu-ra végződik, azonnal zárják be a böngészőt.

Fontos, hogy az ügyfelek mindig olvassák el az sms-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják a jóváhagyásukat, és az applikációval történő jóváhagyáskor is ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót.

Ha bárki bizonytalan az MKB Banktól kapott üzenetekkel kapcsolatban, azonnal hívja a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon – hangsúlyozták. Azoknak, akik megnyitották a hivatkozást, és megadták az adataikat, azt tanácsolták, hogy azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát, és függesszék fel netbankjogosultságukat.