BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy Elek az MNB kamatemeléséről: valamit lépnie kellett a jegybanknak

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kamatstopot illetheti kritika, de azzal nem ért egyet, hogy nem kellett lépnie a jegybanknak.

Nagyon nehéz a helyzet, a kamatok az égben, az infláció  ennél is magasabb – kezdte a beszédét Nagy Elek A gazdasági válságkezelés eszközei, támogatás- és adópolitika, a gazdasági kamarák szerepe címmel szervezett konferencián. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kamatstopot illetheti kritika, de azzal nem ért egyet, hogy nem kellett lépnie a jegybanknak – utalt vissza a MNB pénteki döntésére, amelyet Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kritizált.

NAGY Elek
Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

Hangsúlyozta, fontos, hogy a lakosság higgyen a forintban, ezért kellenek a magas kamatok.

Nagy Elek elmondta, hogy a Technológiai és Ipari Minisztériumban öt területen aláírták a BKIK és a tárca stratégiai együttműködési megállapodását. Szerinte ez egy korszakalkotó megállapodás lesz.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.