Magyar gazdaság

Holnaptól máshogy mozizunk: nincs több matiné, vége a délelőtti vetítéseknek

Csütörtöktől rövidített nyitvatartással üzemelnek a Cinema City mozihálózat intézményei.

A gazdasági válság miatt rövidített nyitvatartásra állnak át csütörtöktől a Cinema City mozihálózat intézményei, a budapesti filmszínházak délután 3 órától, a vidékiek pedig csak délután 4 órától lesznek nyitva hétköznaponként. 

Budapest,,Hungary,-,Aug,27,,2014:,Cinema,City,In,The, BUDAPEST, HUNGARY - AUG 27, 2014: Cinema City in the West End City Center, a shopping centre in Budapest, Hungary. it is the former largest mall in Central Europe and it was opened on Nov 12, 1999
Fotó: Shutterstock

A hírt az IGN Hungary című lapnak is megerősítette a mozihálózat PR- és marketingigazgatója, Buda Andrea, aki kiemelte: az intézkedés a karácsonyi időszakot és a téli szünetet nem érinti, abban a három hétben délelőtt is üzemelnek majd a vetítőgépek. 

Arról korábban a VG is beszámolt, hogy az miatt is rosszabbodott a mozik helyzete, a Cinema Citynél megugrottak a jegyárak. 

A magyar mozikat is elérte az infláció: megugrottak a Cinema City jegyárai

17 százalékkal nőtt a mozizás ára Budapesten: már 2500 forintba kerül egyetlen normál árú jegy.

A délelőtti vetítések egyébként hagyományosan a legkisebb forgalmat hozzák, érthető a mozihálózat döntése, hogy így próbál spórolni az kellős közepén. Hogy pontosan meddig lesz érvényben a korlátozás, azt nem tudni. 

A megugró rezsiköltségek egyébként minden mozit kellemetlenül érintenek, más hálózatnál például a hét első napjaiban már egyáltalán nem is tartanak nyitva. 

 

mozi Cinema City nyitva tartás
Kapcsolódó cikkek