Az MVM az előző évek átlagos megkereséseihez optimalizálta ügyfélszolgálati csatornáinak kapacitását. A lakossági energiaszolgáltatásban bekövetkezett változások nyomán viszont terhelésük az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A többletigények miatt és a kormányzati elvárásnak eleget téve döntöttek az átfogó bővítés mellett – közlte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya.

20220926 Makó

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bővíti a helyi ügyfélszolgálati iroda nyitvatartását.

Fotó: Szabó Imre SzI 
Délmagyarország 20220926 MakóAz MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bővíti a helyi ügyfélszolgálati iroda nyitvatartását.Fotó: Szabó Imre SzI Délmagyarország
Fotó: Szabó Imre / Délmagyarország

A társaság emlékeztetett arra, hogy a kormány az átlagfogyasztásig fenntartott rezsicsökkentéssel védi a magyar családokat a szankciós energiaáraktól. Az egyetemes szolgáltatásban fogyasztók így továbbra is a legolcsóbban jutnak földgázhoz és a második legalacsonyabb áron áramhoz Európában. 

A cég jövő februárig három ütemben közel harmadával növeli meg ügyfélszolgálatos kollégái létszámát. Az új munkatársak az energiaszolgáltatás összetettsége és a rengeteg ügytípus miatt több hétig tartó oktatásban vesznek részt.

A vállalat a várakozók kényelmét fokozó további intézkedéseket is bevezetett: már 14 állandó irodájában biztosít ingyenes wifiszolgáltatást. Egyes helyszíneken több szék, meleg tea, hősugárzó áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az MVM számos elektronikus fejlesztést hajtott végre, szélesebb körben biztosít online ügyintézési lehetőségeket, és gyorsította a folyamatokat. A szaktárca szerint már egy hónapra előre lehet időpontot foglalni az ügyfélszolgálati irodákba. Az online felületen és a mobilalkalmazásban azonnal hozzáférhető az éves fogyasztás mértéke, vagy néhány kattintással módosítható a földgázfogyasztási profil.