Rapszodikus teljesítményt nyújt ma a magyar fizetőeszköz, a reggeli gyengélkedést követően 3 óra után pár perccel jelentős erősödésbe kezdett.

Stack of Hungarian 20000 forint banknotes with an opne vintage wooden box full of coins Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Fotó: Bezéredy Bence 

 

Az euróval szemben 393,1-ig is leszúrt, itt azonban egy komolyabb támasz van, amely egyelőre megakadályozta a további erősödést. A dollárral szemben hasonlóan jól áll a magyar fizetőeszköz a mai kereskedésben, egy dollárért a bankközi devizapiacon 362 forintot kérnek jelenleg.

Tegnap a 400-as jegyzést is megközelítette az árfolyam, onnan fordult vissza, így reggel óta már 0,7 százalékkal erősödött az euróval szemben. A dollárhoz képest még nagyobb a javulás, már másfél százalékot vert az amerikai fizetőeszközre a nyitás óta.

Öt hónapos csúcson a forint

Fél 4 után pár perccel áttörte a támaszt, a 392,1-es jegyzésre utoljára 5 hónappal korábban, még augusztus közepén került sor,

ezzel 5 hónapos csúcsán van a hazai fizetőeszköz az euróhoz képest.

A dollárral szemben reggel óta már 1,7 százalékos erősödésnél jár az árfolyam, egy dollárért 361 forintot adnak jelenleg, ami pedig 7 hónapos csúcsnak felel meg.

Májusban volt utoljára ezen a szinten a dollár-forint árfolyam

Némi hezitálás után folytatódott a forint menetelése, négy óra után perccel 361 alá is benézett a dollárral szemben az árfolyam, amire utoljára 2022. május 25-én volt példa, ezzel tehát már közel 8 hónapos csúcsára erősödött, onnan azonban kissé visszagyengült. A forint-euró árfolyam tartja magát a 392,5-ös jegyzésnél, amivel 1 százalékos pluszban van reggel óta.