Már 22 hete, azaz tavaly október óta nem született telitalálatos az Ötöslottón, ahol a mai sorsoláson már 3,823 milliárd forint jackpot várja a játékosokat. Amennyiben most sem lesz telitalálat, a főnyeremény összege akár a TOP5-be is beléphet a Szerencsejáték Zrt. közlése szerint.

Budapest, 2019. március 22.Lottószelvényt ad fel játékra egy nő a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.MTI/Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton / MTI

A mesés összeg már felkeltette a szerencsevadászok érdeklődését, egy tavalyi átlagos héthez viszonyítva 13 százalékkal, az év első hetéhez képest pedig már 12 százalékkal nőtt meg a forgalom a játékon. Hetente mintegy 1,3 millió szelvényt vásárolnak a lottózók.  

Január első hetében még 1,85 milliárd forint volt a jackpot,

a halmozódás mértéke jelentősen tovább fokozza a játékkedvet.

Világrekord: elvitték a 818 milliárd forintos lottónyereményt

Tavaly novemberben elvitték a történelmi 2,04 milliárd dolláros (818 milliárd forint) lottónyereményt az Egyesült Államokban a Powerball keddi sorsolásán – közölték a szerencsejáték honlapján. A fődíj összege azért nőhetett ekkorára, mert a lottójátékban ezt megelőzően 40 sorsolás óta nem volt telitalálatos szelvény.

Az Ötöslottó főnyereménye nem először mozgatta meg az országot, a mesés halmozódás 2003-ban például nemcsak a hazai, hanem a határon túli szerencsevadászokat is vonzotta, a rekordösszegnek köszönhetően kígyózó sorok alakultak ki a határmenti értékesítőhelyeken.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, és csak akkor lesz kifizetve számára a nyereménye, ha 90 napon belül jelentkezik az úgynevezett nagynyertes-vonalon.