Az  Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) A Fenntartható jövőért díja együtt fejlődik az üzleti környezet változásával, reagál az aktuális kihívásokra. A szervezet a díjat ebben az évben azokra a területekre összpontosítva hirdette meg, amelyeken a rendszerek átalakítására a legnagyobb hatása van a vállalatoknak. Négy kategóriában várja a jelöléseket.

Hand,Planting,Trees,With,Technology,Of,Renewable,Resources,To,Reduce
Hand planting trees with technology of renewable resources to reduce pollution ESG icon concept in hand for environmental, social and sustainable business governance.
Négy kategóriában várja a jelöléseket a BCSDH.
Fotó: Shutterstock

A Változásvezető kategóriában a BCSDH a kiemelkedő vezetői példamutatás és felelősségvállalás díját ítéli majd oda. Kéri a piaci szereplőket, hogy aki ismer olyan vállalatvezetőt, aki innovatív, példamutató és kiemelkedő módon tett a fenntartható fejlődési célok (SDG-k) elérése, illetve a rendszerszintű átalakítások érdekében, akkor jelölje erre a díjra ezen a linken.

 A szervezet arra kéri a jelölőket, hogy a Vezető nő kategóriában a munkatársaik közül válasszanak egy olyan kiemelkedő női vezetőt, aki hozzájárul a fenntartható fejlődési célok valamelyikének eléréséhez. A jelölési adatlap itt található

A Vállalati transzformáció kategóriában a fenntartható működés eléréséért tett legnagyobb előrehaladást díjazza a BDCSH. Olyan vállalatot keres, amely a legnagyobb lépéseket tette azért, hogy alapjaiban megváltoztassa rendszereit és üzleti működésébe egyre jobban integrálja a fenntartható vállalatvezetés irányelveit, amivel hozzájárul a rendszerszintű átalakulások felgyorsításához, valamint a fenntartható fejlődési célok eléréséhez. Itt lehet jelölni.

Végül az Üzleti modell, üzleti megoldás kategóriában olyan innovatív üzleti modellt vagy üzleti megoldást keres, amely szintén hozzájárul az említett célok eléréséhez vagy rendszerszintű átalakulásokhoz az alábbi területek valamelyikén: 

  • körforgásos gazdaság
  • klímavédelem és adaptáció
  • biodiverzitás megőrzése és helyreállítása 

A jelölések és a pályázat benyújtásának határideje 2023. július 31. 23:59. A díjakat a szervezet 2023. október 12-i üzleti ebédjén adják át.