A Ferencváros jelenlegi helyzetéről, a közelgő választásokról és Karácsony Gergely főpolgármester munkájáról is beszélt az Indexnek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

Budapest 20221215 Vegyes 2022 Nemzeti Sport szerkesztőség Ferencváros FTC elnök Kubatov Gábor látogatás Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Kubatov Gábor
A pártigazgató szerint van esélye a Fidesznek leváltani a jelenlegi fővárosi vezetést.
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Budapest gazdasági helyzetéről elmondta: szerinte az egész város gazdaságilag is kicsúszott Karácsony Gergely kezéből, mert az lehetetlen, hogy a növekvő adóbevételek mellett elköltse a város pénzét, amit Tarlós István 200 milliárd forintos plusszal a kasszában adott át. Úgy véli, ez kicsit sem meglepő, hiszen gyakorlatilag a teljes Gyurcsány-kormány ott van Karácsony mögött tanácsadóként, vagy valamilyen vezető pozícióban.

Margaret Thatchernek ezekre a helyzetekre volt egy zseniális mondása: az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből. Ez a helyzet Karácsony Gergellyel is: mindig kifogy a mások pénzéből

– tette hozzá Kubatov Gábor.

Az önkormányzati és európai parlamenti választásokról elmondta, mind a kettőt meg kell nyernie a Fidesznek. Még nem láttott méréseket az európai parlamenti választással kapcsolatban, de közel egy év van még addig hátra.

Nyilván egy nagy arányú győzelemre van szükségük, de nemcsak nekik, hanem a magyar embereknek is. Ha Európában minden úgy folytatódik, ahogy eddig, az a magyaroknak rossz lesz.

Hangsúlyozta:

az uniónak változtatnia kell a háborús álláspontján.

Borkai Zsolt szerinte a baloldal alternatív jelöltje lett, de ezt ő még valószínűleg nem vette észre.

A teljes baloldali média mögötte áll. Milyen érdekes, hogy akik annak idején kicsinálták, most azok segítik, nem? Ez nem tűnik fel neki? Sosem tartottam túl okos embernek.

A pártigazgató hitte, hogy Borkai megtalálta a békéjét, megúszta ezt a botrányt, és talán most már négy év után ki mer menni az utcára, az emberek közé. Szájer József a győri expolgármesterrel szemben egy nagyon okos ember, ezért nem ördögtől való, hogy felmerült a visszatérése a politikába.

Arra a kérdésre, mi a véleménye arról, hogy Pesty László dokumentumfilmes kritizálta a jobboldali gazdasági holdudvar bizonyos résztvevőit, kifejtette: Pesty egy furcsa srác a médiapiacon, de sajtószabadság van, mindenki azt mond, amit akar. 

A jobboldalhoz köthető gazdasági elit pedig szerinte rendkívül sokat hozzátesz a társadalmi felelősségvállaláshoz. Kifejezetten sajnálná, ha a nemzeti oldal mellett nem állnának olyan gazdasági szereplők, vállalkozók, akiknek az identitása megegyezik a Fideszével, és mondjuk nem vennének részt a sportfinanszírozásban.

Kubatov Gábor hosszabban kitért a Ferencvárosra is: beszélt az edzőváltásról, a nemzetközi szereplésről és arról is, mennyiért adták el ifjabb Lisztes Krisztiánt a Frankfurtnak.

Luxusapartmanokat épít és folyamatosan jótékonykodik – a Fradi új edzője, Dejan Stankovic üzletembernek sem utolsó

Az immár Budapesten dolgozó, 44 éves szerb futballedzőt hősként ünneplik hazájában, amiért 28, az árvíz miatt fedél nélkül maradt család lakhatását oldotta meg idén. Stankovic cége a koszovói szerbeket sem hagyta magukra, házakat épített és segélyszállítmányokat küldött nekik, sőt, a tréner személyesen is meglátogatta őket. A koronavírus-járvány kitörését követően előbb lélegeztetőgépeket szerzett be, majd mintegy 80 millió forint értékben adományozott egészségügyi felszereléseket egy klinikának. Az építőipari vállalkozásával kapcsolatban azért felmerül néhány kényes kérdés.