Újabb magyar játékos folytatja a pályafutását egy európai topligában. Az Európa Liga-győztes Eintracht Frankfurt leigazolta a Fradiból Lisztes Krisztiánt.

Budapest 20230831 Labdarúgás Konferencia liga play off EKL FTC Ferencváros - Zalgiris Vilnius  Foto: Koncz Márton Nemzeti Sport  	LISZTES KRISZTIÁNBudapest 20230831 Labdarúgás Konferencia liga play off EKL FTC Ferencváros - Zalgiris Vilnius  Foto: Koncz Márton Nemzeti Sport  	LISZTES KRISZTIÁN
Fotó: Koncz Márton / Mediaworks

A 18 éves támadó, Lisztes Krisztián egyelőre marad a Ferencvárosi Torna Clubnál, és majd 2024 nyarán csatlakozik a Bundesligában szereplő együtteshez

írta meg a Fradi.hu.

Lisztes 2005-ben született Budapesten. Édesapja a korábbi magyar válogatott középpályás, Lisztes Krisztián. A fiatalabb Lisztes 2017-ben lett a Fradi-utánpótlás tagja, majd 2021-ben, 16 évesen kötötte meg első felnőtt szerződését a Ferencvárossal.

Az NB I.-ben 2022. május 14-én a Gyirmót ellen, Sztanyiszlav Csercseszov irányítása alatt mutatkozott be, ezzel tagja lett 33. bajnoki címét szerző gárdának.

Szoboszlai Dominik mindennapjait is követhetjük a Spíleren

Új sportjoggal és felfrissült arculattal indítja az őszt a sportcsatorna. Jön a Liverpool TV.

A „kis Lisztes” nagyobb sikerei között szerepel, hogy 2023 áprilisában sikerült két gólt is szereznie a Mol Fehérvár ellen. Ez a meccs végül 2-2-es döntetlennel zárult. A bajnokság végén még a Vasas, az Újpest és a Kisvárda ellen is betalált. A múlt szezon végén megválasztották az év felfedezettjének a magyar ligában.

A jelenlegi szezonban Lisztes folytatta a gólgyártást. 

A Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen is betalált, a Shamrock Rovers elleni idegenbeli Európa Konferencia Liga-selejtezőn pedig gólpasszt adott.