Növelte olaszországi kiskereskedelmi portfólióját a magyarországi székhelyű Indotek Group, amely megvásárolta a toszkán város legnagyobb bevásárlóközpontját, a Galleria Porta Sienát – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. A mintegy kilencezer négyzetméteres, háromemeletes kereskedelmi központ Siena stratégiai jelentőségű pontján helyezkedik el, a vasútállomás és a városközpont közötti útvonalon – hangoztatta a közleményben Eleonora Galloni, az Indotek Group olaszországi igazgatója.

Fotó: Alessia Bruchi / galleriaportasiena

Galloni a sienai körzeti televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a tervek között szerepel a kereskedelmi központ belső és külső megújítása. Hornok Krisztián, a csoport nemzetközi tranzakciós és vagyonkezelési igazgatója hangsúlyozta, hogy fokozatosan erősödik az érdeklődésük az olaszországi iránt, ahol nem ez az első befektetésük. A vállalat tájékoztatása szerint további két kereskedelmi ingatlan megvásárlása van folyamatban Olaszországban.

Megerősített piaci információk szerint a Galleria Porta Siena eladója az AXA IM, a AXA csoport nemzetközi vagyonkezelő vállalata volt.

Az Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. Tevékenységének fókuszában az ingatlanbefektetés, ezen belül is a különböző ipari, kereskedelmi, szolgáltatói és lakáscélú ingatlanok megvásárlását, fejlesztését, üzemeltetését és értékesítését magában foglaló vagyonkezelés áll. Emellett a társaság magántőke-befektetésekkel, valamint ingatlanokkal fedezett banki követelések vagyonkezelésével is foglalkozik.

A több mint 550 főt foglalkoztató Indotek Group tulajdonában lévő hazai és külföldi ingatlanok száma meghaladja a 350-et. Ingatlanportfóliójába tartozik számos irodaház, fővárosi és vidéki bevásárlóközpont, szálloda, raktárépület, iparterület és retail park. A beépített és bérbe adható ingatlanterületeik nagysága összességében meghaladja a 2 millió négyzetmétert, ami jelenleg több mint 4000 bérlőt szolgál ki. Az Indotek Group saját fejlesztésű lakóparkprojektek révén jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.

Az Indotek Group Magyarországgal együtt 12 országban, többek között Horvátországban, Lengyelországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban rendelkezik befektetésekkel, illetve üzleti, kereskedelmi, ipari ingatlanokkal, szállodákkal.