Folytatódnak a vasúti felújítás idejére felfüggesztett munkálatok az M1-es autópályán – közölte az Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF). A magyar gyorsforgalmi utak túlnyomó részének üzemeltetője azt követően döntött így, hogy pénteken véget ér az 1-es vasúti fővonal felújításának a második üteme.

Zsámbék, 2020. március 5.
Munkagép dolgozik a leállósáv felújítási munkálatai során az M1-es autópálya Zsámbék és Bicske közötti szakaszán 2020. március 5-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a 2020-ban megvalósuló országos útfelújítási projektekről.
MTI/Kovács Tamás
Figyelem: azonnali beavatkozásról döntöttek az M0–M1 csomópontnál. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Az MKIF azt írja, hogy még a tél előtt rendbe kell tenniük az M0–M1 csomópont hozzájuk tartozó útjait. Ezért az M0–M1 csomópont környezetében több le- és felhajtó ágon burkolatfelújítási munkálatokba kezdenek. A döntés azonnali, már szombattól, tehát november 18-a reggeltől életbe lép. A kivitelezés előreláthatólag december 1-jéig tart majd. 

Ezek a munkák forgalomkorlátozással és csomóponti ágak zárásával járnak majd. Az alábbi változások lépnek érvénybe holnaptól.

  • Az 1. számú főútról nem lehet felhajtani az M0-ra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. Az M0 M1-es autópálya a Sasfészek-tó pihenőhely érintésével érhető el. A Budapest felől érkezőknek tovább kell hajtani az 1. számú főúton, majd a Sasfészek-tó pihenőhely előtt lehetséges a felhajtás az M1-re, majd onnan lehet elérni az M0-t.
  • Az M1–M7 autópálya közös szakaszán Budapest felől érkezők az M0-s autóutat az M7-es autópályáról érhetik el.
  • A Győr felől érkezők az M1-es autópályáról nem tudnak felhajtani az 1-es számú főútra. Lehetséges lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál.

Az MKIF azt ígéri, hogy táblákkal segíti a közlekedők tájékozódását, egyúttal mindenkit arra kér, hogy időben induljon útnak és számoljon hosszabb menetidővel.