A magyarországi októberben tovább közelített a tavalyi szintekhez: 7853 adásvétel történt ebben a hónapban, ami az előző év azonos időszakához képest 6 százalékos (az idei eddigi legkisebb) elmaradás – közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám becslését a Duna House csütörtökön az MTI-vel.

Young,Couple,Moving,In,New,Home.couple,Is,Having,Fun,WithYoung couple moving in new home.Couple is having fun with cardboard boxes in new house at moving day.
Fotó: Shutterstock

Hozzátették, hogy az előző havi, szeptemberi (8067) adathoz viszonyítva 3 százalékkal alacsonyabb volt a tranzakciószám.

A közlemény szerint az év végi ingatlanpiaci aktivitást az október végén bejelentett támogatási rendszer befolyásolhatja. Az érdeklődés biztosan fokozódni fog, és egyes vásárlói rétegek várhatóan még mindig az idei évben zárt adásvételekkel járnak jobban.

Szentesítették a Duna House ígéretes olaszországi üzletét

A Duna House a sikeresen zárult befektetési és együttműködési megállapodás értelmében megszerezte a Professione Casa tízszázalékos tulajdonrészét.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass a magyarországi adatai alapján 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel-volument becsül idén októberre, amely az egy évvel korábbi, Magyar Nemzeti Banktól származó tényadathoz képest 16 százalékos elmaradás.