A Duna House Group (DHG) leányvállalata, a Hgroup S.p. A. sikeresen zárta a befektetési és együttműködési megállapodást Professione Casa S.p.A.-val, Olaszország egyik legnagyobb ingatlanügynökségével – jelentette be a magyar ingatlanközvetítő társaság a honlapján.

Duna House
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A két vállalat közötti hosszú távú megállapodása értelmében a Hgroup megszerezte az Olaszországban 280 irodával rendelkező Professione Casa 10 százalékos tulajdonrészét, és kizárólagos együttműködést alakít ki az olasz cég ügyfelei számára hitelközvetítői szolgáltatások nyújtására. A Duna House-leány a befektetésért és az együttműködésért összesen 1,5 millió euró fix összeget, valamint az együttműködés által generált ügyletek mennyiségétől és minőségétől függő változó díjat fizet. A felek közötti együttműködés legalább 15 évre szól.

A DHG várakozásai szerint a Professione Casával való együttműködésből származó bruttó fedezet két-három éven belül fokozatosan eléri az évi kétmillió eurót. 

A Realizza tevékenységének integrálása következtében a tevékenységben eddig keletkezett veszteségek 2024 első negyedévének végére megszűnnek. A Realizza 380 ezer eurós EBITDA veszteséget termelt 2023 első kilenc hónapjában, az integráció így várhatóan további mintegy 500 ezer eurós éves pozitív hatást eredményez a magyar társaságnak.

A Duna House árfolyama 2023-tól
 

A Duna House részvényeivel nem kötöttek ügyletet a keddi kereskedés első órájában. A Budapesti Értéktőzsde BUMIX indexébe szeptemberben bekerült papírok idén viszont már 39 százalékot raliztak.