Az európai minőségi üzleti felsőoktatás bemutatására évről évre listát állít össze a Financial Times üzleti napilap, amelyre rendszeresen beválogatják a Budapesti Corvinus Egyetemet. Idén a 90 szereplős illusztris rangsor egyetlen magyar intézményeként a 89. helyet szerezte meg a Corvinus.

Nemzetközileg is elismerik a Corvinus egyetemet.
Fotó: Nagy Zoltán / MTI

Mellette a közép-európai régióból csupán egy-egy osztrák, cseh, lengyel és szlovén egyetem került be az összesítésbe, amelynek csaknem felét francia, brit és német iskolák teszik ki. Az élen a francia HEC Paris, a brit London Business School és a spanyol-amerikai-német IESE Business School található.

A Corvinus jó szereplése az európai toplistán azt mutatja, hogy a képzéseink kiemelkedőek, nemcsak a hazai mezőnyben, de nemzetközileg is

– mondta Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora. Hozzátette: a rangsorban elért eredményük további lendületet ad számukra, hogy folytassák a fejlesztéseiket a képzési kínálatuk megújításában és a nemzetköziesítésben.

A rangsort a Financial Times MBA-, executive MBA- és Masters in Management-listáiból alakították ki, figyelembe véve az oklevelet nem executive képzéseket is.

A lista méri a szakmai előmenetelt, a fizetés nagyságát, az oktatók és hallgatók sokszínűségét nemek és állampolgárság szerint, valamint a klímaváltozással kapcsolatos edukáció mértékét. Az adatokat az iskolák és azok öregdiákjai szolgáltatták.

Egyetemekkel működik együtt a Pénzügyminisztérium

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem után négy újabb hazai egyetem hallgatói előtt nyílik meg a tárca gyakornoki programja.