Hiába történt meg hetekkel ezelőtt az ötvenéves gázvezeték cseréje, a nyomáspróba során szivárgást észleltek. A tízemeletes házban azóta nem tudják használni a gáztűzhelyeket a lakók. Távfűtés van, a hideg nem probléma. Nekünk volt egy kemping palackos gázfőzőnk, még romantikusnak is tűnt egy hétig, vagy kettőig azt használni a lakásban. De könyörgöm, itt a december, és még csak most kezdődik az egész épület csővezetékének az ellenőrzése. Hát kinek van ehhez türelme? Sokan tízezrekért vettek rezsót, fritőzt és nyakunkon a karácsony – panaszolja egy lakó a Blikknek

Natural,Gas,Meters,Iin,A,Row.,Household,Energy,Consumption.,3d
Fotó: Maxx-Studio

A lakók elmondása szerint a közös képviselő leszerződött egy szerelővel, több tucat lakásban cserélték le a gázelzáró csapot, de a gázszolgáltató valamiért ezt nem fogadta el hivatalosnak, nem kötötte vissza a házat a vezetékre.

Ezt követően új vállalkozót kerestek, aki 5 millió forintért elvégzi a ház gázvezetékrendszerének tömítését, felújítását, a szelepek cseréjét. A lakók abban reménykednek, hogy karácsonyra helyreáll a szolgáltatás az épületben. De ez egyelőre még egyáltalán nem biztos. A lap elérte a közös képviselőt is telefonon, aki hamar leszögezte, ő semmilyen formában nem kíván a cikkben szerepelni. De szavaiból kiderült, hogy a gázmizéria egyáltalán nem szokatlan a régebbi építésű társasházaknál, a fővezeték elöregszik, a szolgáltató pedig cserél. De azt reméli, a karácsonyfa mellett már mindenki a saját gáztűzhelyén készítheti el az ünnepi menüt.