Kivételes lehetőségeket látnak a blokkláncalapú technológiák hasznosításában a klinikai kutatásokat végző vállalkozások.

Aggression in medical practices on the rise
A blokklánc-koalíciót működtető Neumann Technológiai Platform képviselői hangsúlyozták, hogy a társadalom szélesebb rétegeiben kevésbé ismerik a technológiát.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Clinexpert és a Molaris Kft. által közösen, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával kifejlesztett informatikai megoldás széles körű alkalmazása olyan technológiai fölényt biztosíthat, amely jókora versenyelőnnyel ruházhatja fel a szektor magyar vállalkozásait.

Biztosítható, hogy a vizsgálati és betegadatokat ne manipulálják, megmarad a bizalmas jellegük, és ezzel együtt megfelelnek a szigorú jogi védelem követelményeinek is.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a rendezvényen elmondta, hogy a szaktárca célja az ilyen és hasonló projektek támogatásával minél több kézzelfogható, gyakorlati példa bemutatása, amelyekből lehet tanulni, és általuk megkezdeni a fejlett technológiák bevezetésének kifizetődő folyamatát.

A blokklánc-koalíciót működtető Neumann Technológiai Platform képviselői hangsúlyozták, hogy a társadalom szélesebb rétegeiben kevésbé ismerik a technológiát, amelyet többnyire a kriptovalutákkal azonosítanak, és bizalmatlansággal fogadnak, ebből kifolyólag feladatuknak tekintik az edukációs tevékenységet és a blokkláncmegoldások számos felhasználási formájának bemutatását az élelmiszerek nyomon követésétől a diplomák hitelesítéséig.