Megváltozik a Diófa Alapkezelő neve és arculata is, január 10-től Gránit Alapkezelő néven folytatja tevékenységét. A névváltással párhuzamosan az alapkezelő a Gránit Bank szakmai hátterére is építhet a jövőben.

Fotó: Gránit Bank

Továbbá az alapkezelő ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásait és céljait egy új, nemzetközi márka, a Grandum név és arculat alatt összpontosítja. A társaság célja 2024-ben a piaci részesedés növelése, valamint az ingatlanportfolió diverzifikálása itthon és külföldön egyaránt.

A Gránit Bank stratégiai célja, hogy a legdinamikusabban fejlődő digitális bankból full service pénzintézetté váljon, széles körű alapkezelési és befektetési banki szolgáltatásokat nyújtva. Fontos mérföldkő e tekintetben, hogy az ernyőmárkához csatlakozik a hazai alapkezelői piac kiemelkedő szereplője, immáron Gránit Alapkezelő néven

– mondta a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva.

Nagy üzletet kötött az Indotekkel a Diófa Alapkezelő

Újabb magántőkealap kezelésével bővült a Diófa Alapkezelő portfóliója.

A névváltással együtt egy új, nemzetközi márkát indított el az alapkezelő. A Grandum brand alatt összpontosulnak az alapkezelő ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásai és céljai. Ez érinti az alapkezelő 2023-ban létrehozott ingatlankezelésért felelős leányvállalatát is, amely Grandum Ingatlankezelő Kft. néven menedzseli tovább az alapkezelő portfóliójában lévő 280 000 négyzetméternyi ingatlanállományt.

A Gránit Bank az utóbbi 13 évben a piaci átlagot meghaladóan növekedett, 

2023 évi mérlegfőösszege várhatóan meghaladja az 1270 milliárd forintot,

 amely alapján Magyarország 9. legnagyobb kereskedelmi bankja.