Megegyezett a Diófa Alapkezelő a Gordiusz Magántőkealap alapkezelésének átvételéről az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt.-vel. A tranzakció egy újabb lépés a Diófa Alapkezelő növekedési terveinek megvalósítása irányába.

Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A Gordiusz Magántőkealap a közvetett tulajdonosa – többek között − 11 belgrádi irodaépületet birtokló és üzemeltető hat szerb vállalatnak. A minőségi, „A” kategóriás irodaházak 5 üzleti parkban, a szerb főváros közkedvelt Novi Beograd városrészében találhatóak.

A Diófa Alapkezelő jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik az ingatlan- és értékpapír-befektetések területén. Az Alapkezelő 

ingatlanalapjaiban kezelt értéke meghaladja a 380 milliárd forintot.

Mi a magántőkealap?

A magántőkealap egy zárt végű, alternatív befektetési alap, amely legalább hat évre hozható létre, és amelynek célja jellemzően vállalatok, vállalatrészek megvásárlásának finanszírozása. Főként már sikeresen működő társaságok fejlesztéseit finanszírozzák, szemben a kockázati tőkealapokkal, amelyek jellemzően cégek beindításába, a kezdeti szakaszban történő fejlesztésbe fektetnek.

A magyarországi Auchan után, Olaszoszágban bevásárlóközpontot vásárolt az Indotek Group

Növelte olaszországi kiskereskedelmi portfólióját a magyarországi székhelyű Indotek Group, amely megvásárolta a toszkán város legnagyobb bevásárlóközpontját, a Galleria Porta Sienát – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. A mintegy kilencezer négyzetméteres, háromemeletes kereskedelmi központ Siena stratégiai jelentőségű pontján helyezkedik el, a vasútállomás és a városközpont közötti útvonalon – hangoztatta a közleményben Eleonora Galloni, az Indotek Group olaszországi igazgatója.