Összesen 12 millió euró értékű technológiafejlesztési célú beruházás indítását jelentette be forgógépüzletágában a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. (Ganz).

Ganz
Három éven belül megháromszorozódhat a bevétel, és megduplázódhat a foglalkoztatottak száma.
Fotó: Ganz

A vállalat közlése szerint a Rotating Machine 2.0 nevű fejlesztési programban elsősorban a gyártás során használt eszközöket és berendezéseket újítják fel, valamint 

korszerűsítik a teljes gépállományt.

A Ganz hosszú távú stratégiája a megújulóenergia-szektor kiszolgálását célozza, korábban  az atomenergia-szektor megrendeléseire, valamint az energiaszektor szervizelési és felújítási megbízásaira fókuszáltak.

Már megint kitalált valami újat a Ganz

A transzformátorok után a Ganz forgógépeinek működését is digitális monitoringrendszer figyeli. A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. mostanra legyártotta az első intelligens forgógéptípust is.

A társaság tápiószelei gyáregységében 2020-ban indította újra a termelést, azóta elsődlegesen a vízenergia termeléséhez és energiatároláshoz szükséges megoldásokra specializálódnak.

A most bejelentett fejlesztések eredményeként 

a cég árbevétele három éven belül megháromszorozódhat 

az üzleti tervek szerint, miközben megduplázódik az üzletágban dolgozó munkatársak száma is.

Ganz
Két évet vesz igénybe a jelentős korszerűsítéseket eredményező beruházás megvalósítása.
Fotó: Ganz

A Ganz kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereit elsősorban a magas szintű mérnöki tudással rendelkező munkatársainak és egyedi megoldásainak tulajdonítja a cég vezetősége.

A Rotating Machine 2.0 fejlesztési program révén korszerű eszközök és berendezések alkalmazásával tovább javítjuk az üzletág gyártási folyamatainak minőségét és hatékonyságát

– emelte ki Jan Prins, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Az intelligens megoldások fejlesztése és szolgáltatói portfóliónk bővítése után a korszerűsítésre irányuló fejlesztésekkel újabb fontos lépést teszünk azért, hogy a Ganz világszinten is a nehézipar digitalizációs törekvéseinek élvonalában tartozzon

– tette hozzá Flösser Bence, a Ganz forgógépüzletág mérnöki irodájának vezetője. 

Tavaly az utolsó negyedévben több jelentős külföldi megrendelés érkezett az újrahasznosító, cement- és acéliparban tevékenykedő nemzetközi vállalatoktól, illetve a speciális, egyedi gépgyártást igénylő társaságoktól is. 

A Ganz gyáraiból kikerülő nehézgépeket Európa legtöbb országában és közel-keleti országokban is használják – összegezték a beruházás apropóján.