Helyszíni sajtóbejáráson mutatták be február 12-én a mogyoródi Formula–1-es versenypályát megújító beruházás második ütemét – tudósít az eseményről a Magyar Építők, amelynek stábja a helyszínen készített több fotót is a munkák állásáról.

Magyar Építők
Hungaroring 2024 febr.
Fotó: Magyar Építők

A lap emlékeztet rá, hogy a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. konzorciuma tavaly decemberben kezdte el az újabb ütem munkálatait. Néhány hét alatt többek közt 20 ezer köbméter földet mozgattak meg és 5 ezer köbméter betont bontottak el a két cég szakemberei, miközben az első toronydarut is felállították.

A Hungaroringen egy másik építési projekt is zajlik, ennek során a Hungaroring Sport Zrt. megbízásából a Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma egy olyan új, ikonikus bejárati épületet kivitelez, melyben kávézó, shop, porta, műveleti operatív központ és irodaépület is helyet kap.

A fejlesztés második ütemében kerül sor a főépület lebontására, aminek a helyére egy költséghatékonyan üzemeltethető, modern főépület kerül, illetve kialakítanak 4 technikai és 36 versenyboxot, a főépülethez tartozó versenyirányítási központtal, vendéglátási és VIP-területekkel, illetve kibővítik és megújítják a paddockterületet is. 

Magyar Építők
Hungaroring 2024 febr.
Fotó: Magyar Építők

A második szakaszban megújul a tízezer férőhelyes főtribün is, valamint épül két gyalogos alagút.

Mindezt úgy kell megvalósítani, hogy a Magyar Nagydíj megrendezése ne kerüljön veszélybe, épp ezért a látványosabb munkákra csak a 2024-es verseny után kell számítani. Mindenesetre a 2025-ös Magyar Nagydíjra megújul a főlelátó, a rendezvénytér, kiszélesedik a paddockterület, és a főépület szerkezetileg alkalmas lesz a verseny megrendezésére, ám ez még csak egy ideiglenes állapot lesz.

Magyar Építők
Hungaroring 2024 febr.
Fotó: Magyar Építők

A végleges befejezés a 2026-os futamra történik meg, vagyis éppen az 1986-ban átadott pálya negyvenedik születésnapjára. A közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője, a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. ajánlata 79 milliárd forint volt, ár-érték arányban a legalacsonyabb a pályázatok közül – írta korábban a vezess.