Április 14-től közvetlen, egész évben elérhető menetrend szerinti járatot indít a Wizz Air Debrecenből Isztambulba, Törökország kulturális és gazdasági életének központjába – írja a Dehir a légitársaságra hivatkozva.

WizzAir Low Cost Airline Airbus A321 In Krakow Airport
Fotó: Nicolas Economou / AFP

A város úgy tekintett mindig a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre, mint olyan lehetőségre, amely a város és a régió turisztikai és gazdasági szempontjából is meghatározó

– fogalmazott Papp László polgármester. Hozzátette, a Covid megtörte a légi közlekedést, de ez nem befolyásolta a városvezetés szándékát, hogy a debreceni repülőtér meghatározó szereplője legyen a régió légi közlekedésének.

Papp László rámutatott, a müncheni járattal meglett az a nyugati „lába” a debreceni repülőtérnek, amely egy átszállással szinte a világ bármelyik pontjára utazási lehetőséget biztosít, de ez a törekvés megvan kelet felé is.

Debrecen gazdasági kapcsolatai kelet felé is erősebbé váltak, a város gazdasági értelemben a világ nagy játékosainak találkozóhelye. Kelet és nyugat itt randevúzhat Debrecenben. Heti két alkalommal, szerdán és vasárnap indulnak Debrecenből az Istanbul Airportra a Wizz Air járatai, így kelet felé is meglesz a „lába” a debreceni légi közlekedésnek – emelte ki Papp László. Hangsúlyozta,

ez a Debreceni Nemzetközi Repülőteret is felértékeli, mivel akár átszállási pont lehet a kelet felől érkezőknek is nyugati irányba.

A két kontinensen átívelő Isztambul a kelet és a nyugat különleges ötvözete, amely minden odalátogatót lenyűgöz. Kulturális sokszínűsége, páratlan hangulata és káprázatos építészete egyedülálló bájt kölcsönöz a városnak. Törökország gazdasági, kulturális és művészeti központja számos izgalmas látnivalót és nevezetességet rejt. A múltidéző mecsetek, paloták és bazárok, a modern metropolisz vibráló egyvelegével társítva teszik felejthetetlenné az utazást.

Mint ismert, kedden jelentették be, hogy menetrend szerinti repülőjárat indul a pécsi reptérről Münchenbe és Máltára. A járatokat a Universal Air társaság üzemelteti. A német desztináció nem véletlen, hiszen a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik. Baranya vármegye székhelyét szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, ráadásul sok német diák tanul a pécsi egyetemen. Az is kiderült, hogy a pécs-pogányi reptér minél gyorsabb és egyszerűbb elérése érdekében buszjárat közlekedik majd a repülőtér és Pécs között.