Reagált a 444 korábbi megkeresésére Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter. Nyilatkozni nem kívánt, mivel visszavonult a közélettől, ám a lapnak küldött válasza mégis sokatmondó, szó szerint idézzük:

Varga Judit nem nyilatkozik, ám hallgatása annál beszédesebb / Fotó: Mónus Márton / MTI

Bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom. Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit

Ismert, Magyar Péter, Varga Judit exférje vasárnap este írt arról az oldalán, hogy egy 2020. decemberi veszekedés miatt családon belüli erőszakkal fogják megvádolni. Az újdonsült politikus ennek elébe ment, azt írta, korábbi veszekedésükről rendőrségi jegyzőkönyv készült, szerinte a jelentés „tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll”. Miután megjelent a bejegyzése, Varga Judit megtörte hallgatását, közösségi oldalán megosztott egy párkapcsolati erőszakról szóló videót.

Másnap a HVG megírta annak a rendőri jelentésnek néhány részletét, amelyre Magyar Péter vasárnap esti Facebook-posztjában utalt.