Vitézy Dávid szerint nagyon fontos, hogy a budapestiek számára elérhető szabadidős programokat biztosítson a városvezetés. A családoknak olyan kikapcsolódási lehetőség kellene, mint ami a fővárosi vidámpark volt 2013 előtt. A főpolgármester jelölt azt ígéri, hogy megválasztása esetén mindenképpen elindítja egy új budapesti vidámpark kiépítését, illetve a fővárosi Biodóm befejezése is prioritást fog élvezni.

Vitézy Dávid
vidámpark
Új vidámparkot és a Biodóm befejezését ígéri Vitézy Dávid / Fotó: Vitézy Dávid Sajtóiroda

Vitézy Dávid a Blikk talk! vendége volt, ahol beszélt a jelölti programjáról. Kiemelte, hogy a budapesti rozsdaövezetek hasznosítása rendkívül fontos. Szerinte a régi vasúti területeken, amelyek jelenleg kihasználatlanul állnak, lehetőség lenne többek között bérlakások építésére, amelyek elérhető lakhatást nyújtanának az alacsonyabb jövedelműek számára.

Hozzátette, hogy ezek olyan kérdések, amelyek Budapest érdekeit képviselik, így adott esetben szükség van a kormánnyal való együttműködésre, ha a projektek így megvalósíthatók.

Stadionok helyett uszodák és konditermek – így fejlesztené a budapesti egészségügyet Vitézy Dávid

Öt pontba foglalva tette közzé egészségügyi programjának főbb elemeit Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt.

A főpolgármester jelölt arról is beszélt, hogy a fővárosi lakosok elvárják a vezetéstől, hogy az olyan félbehagyott projektek, mint a Biodóm, elkészüljenek. A létesítménynek csak a fenntartása is rengeteg pénzt emészt fel, cserébe nem hoz hasznot a városnak.

Igény van az új budapesti vidámparkra

Én vállalom azt, hogy a legjobb európai üzemeltetőket és az összes nemzetközi tapasztalatot fölmérve igyekszem olyan befektetőket találni, akikkel új vidámparkot építhetünk Budapesten. Nem hiszem, hogy ennek a Városligetben lenne helye, hiszen ott más projektek valósultak meg, például a félbehagyott Biodóm. Például Észak-Csepelen, ahol egy óriási, több mint 30 hektáros, elhagyatott ipari terület van, létre lehetne hozni egy új, városi jelentőségű közparkot és az ipari épületek helyén egy új vidámparkot is

– vázolta fel a terveit Vitézy Dávid.