Magyar gazdaság

Kellemetlen meglepetés: nem akármilyen húst rejtett a túlsúlyos furgon

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szegedről Budapestre tartott egy magyar kisteherautó, amely szemmel láthatóan túlsúllyal közlekedett. A kecskeméti járőrök az M5-ös autópályáról kísérték le ellenőrizni. A kontroll során kiderült, hogy a jármű súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint öt tonna.

Túlsúlyos furgon, romlott hús a raktérben / Fotó: NAV

A pénzügyőrök átvizsgálták a furgon rakterét, ahol összesen 2587 kilogramm csontos csirkemell volt betárolva. Sötét felhők kezdtek gyülekezni a sofőr feje felett, amikor az is kiderült, hogy a hűtőberendezés sem volt bekapcsolva, és hőmérője 21,5 Celsius-fokot mutatott. Az aggasztó állapotban lévő szállítmány láttán a járőrök azonnal értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársait, akik elrendelték a húsok zár alá vételét és megsemmisítését.

 A sofőr azt mondta, 

tudta, hogy túlsúlyos járművel indult el, a hűtőberendezést pedig ő maga kapcsolta ki a felrakodás után.

A pénzügyőrök gyors intézkedésének köszönhetően ez a hús már nem kerül a magyarországi fogyasztók asztalára. A túlsúly miatt közigazgatási eljárást indítottak a szabálytalankodóval szemben, aki több mint félmillió forint bírságra is számíthat.

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kisteherautó NÉBIH
Kapcsolódó cikkek