BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érettségi 2024: lezárultak az emelt szintű szóbeli vizsgák

Június 17. és július 3. között 1161 helyszínen, 3150 vizsgabizottság előtt, csaknem 290 ezer középszintű szóbeli vizsgával folytatódik az érettségik.

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák: június 5. és 12. között 108 tárgyból, 242 helyszínen, 3912 tantárgyi bizottság előtt mintegy 45 ezren vizsgáztak – tájékoztatott csütörtökön honlapjánaz Oktatási Hivatal (OH).

érettségi
Az emeltszintű szóbeli érettségi lezárult, középszinten folytatódnak a vizsgák / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Csaknem 290 ezren vizsgáznak a középszintű szóbelin

Hétfőn középszintű szóbelikkel folytatódik az érettségi. A közlemény szerint június 17. és július 3. között 1161 helyszínen, 3150 vizsgabizottság előtt, csaknem 290 ezren tesznek vizsgát az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki az érettségi eredményeket. 

A döntés ellen az érettségi vizsga eredményének kihirdetését követő öt napon belül jogszabálysértésre hivatkozva fellebbezést nyújthat be vizsgázó, illetve kiskorú esetében a szülő, gondviselő a köznevelési feladatot ellátó hatósághoz, vagyis kormányhivatalhoz, a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság esetén az Oktatási Hivatalhoz. A döntés elleni jogorvoslati lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható az Oktatási Hivatal honlapján – tudatta a hivatal. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.