BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megcsillant a remény lehetősége a tűzszünetre: a Hamász elfogadja az ENSZ elképzelését

Elfogadja a Hamász a gázai fegyverszünetről szóló határozatot, és a végrehajtásáról is kész tárgyalásokat folytatni a szervezet. Felszólította az Egyesült Államokat, hogy Izrael is ennek megfelelően járjon el.

A Hamász elfogadja az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát a gázai fegyverszünetről – jelentette ki az iszlamista terrorszervezet egyik magas rangú tisztségviselője. 

Fotó:  Bashar Taleb / AFP

A szervezet kész tárgyalásokat kezdeni a döntés végrehajtásának módjáról, és felszólította az Egyesült Államokat, gondoskodjon arról, hogy Izrael is ennek megfelelően járjon el – jelentette be Számi Abu Zuhri.

Az amerikai kormány igazi próbatétel előtt áll, miszerint képes-e biztosítani, hogy a megszálló (Izrael) eleget tegyen a háború azonnali befejezése kötelezettségének a Biztonsági Tanács határozatával összhangban

– mondta a Katarban élő Abu Zuhri.

Az Izraelben tárgyaló amerikai külügyminiszter hangsúlyozta: 

Benjámín Netanjáhú miniszterelnök hétfő esti találkozójukon megismételte elkötelezettségét a Joe Biden amerikai elnök ismertette tűzszüneti és fogolycsere-megállapodás mellett. 

Erre a javaslatra alapozták az ENSZ BT amerikai kezdeményezésre elfogadott határozatát – tette hozzá Antony Blinken.

Blinken reménykeltőnek nevezte a Hamász válaszát. Kiemelte:

Fontos lesz a Hamász gázai vezetőinek válasza.

Elmondása szerint a következő napokban is folytatódnak a tárgyalások a gázai háború befejezését követő helyzetről.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.