Világgazdaság

Új bevásárlóközpont épül a Határ úton - sportcentrummal

A kőbánya-kispesti KÖKI Terminál után újabb bevásárlóközpont építése kezdődött el Dél-Pesten, a hármas metró vonalán: a Határ úti megállónál lerakták a Neo Center alapkövét.

A 15 milliárd forintos beruházást végző Chayton Capital LLP befektetési alapkezelő és tanácsadó vállalat közleménye szerint a jogerős építési engedélyt a csütörtökön tartott alapkőletételi ünnepségen kapták meg Gajda Pétertől, a XIX. kerület polgármesterétől. A 40 ezer négyzetméteres épületegyüttes várhatóan 2010 tavaszára készül el.

A londoni székhelyű cég a közleményben hangsúlyozza, hogy a Neo Center eltér a hagyományos értelemben vett bevásárlóközpontoktól: a megszokott kereskedelmi üzletek és kávézók mellett helyet kap benne egy ötezer négyzetméteres sportrészleg is, ahol három szinten fedett és szabadtéri futball- és kosárlabdapálya, fitneszterem, bár, étterem, tetőterasz és egy játszótér várja majd a látogatókat. A bevásárlóközpont és a sportcentrum mellett a Neo Centerben nyolc szinten összesen 17 ezer négyzetméter bérelhető irodaterület is lesz.

A Határ úti bevásárlóközpont elsősorban a helyi vásárlói bázisra alapoz, a közvetlen vonzáskörzetben élőket célozza meg. A lokális jelleg miatt a fejlesztők erős szolgáltatói bázis kialakítására törekszenek, a Neo Centerben így gyógyszertár, ügyfélszolgálati irodák, bankfiókok, optikai üzlet, tisztítószalon is működik majd - áll a közleményben.

Egy metrómegállóval odébb, a Kőbánya-Kispest végállomásnál február óta épül, és a tervek szerint 2009 végéig elkészül a KÖKI Terminál. A 25 milliárd forintos beruházás keretében átépítik a közlekedési csomópontot, megépül egy barkácsáruház és egy háromszintes bevásárlóközpont, amelyben több mint kétszáz üzlet mellett ügyfélszolgálatok, éttermek, kávézók és bérelhető irodák is lesznek.

bevásárlóközpont KÖKI Határ úti Neo Center